Followers

Tuesday, August 17, 2010

Semalam yang hangat..eceh macam tajuk lagu pula..

Semalam entah macam mana adalah hari paling mencabar buat sesetengah orang yang bergelar pekerja.
Kenal kan istilah Monday Blues..?
Sesiapa yang ada komitmen sama ada belajar atau bekerja memang sedikit sebanyak tak dapat lari daripada penyakit ini.
Biasanya pada hari Isnin iaitu permulaan hari selepas bercuti 2 hujung minggu.
Simptom seperti malas, mengantuk, letih dan juga seangkatan dengannya akan dihadapi oleh mereke2 yang berkomitmen ini.

Kalau di bulan biasa, kita boleh mengatasi dengan minum air kopi ataupun makanlah apa sahaja bagi menaikkan mood bekerja tetapi bila tiba bulan Ramadhan memang tak boleh makan dan minumlah kan.
Nak berborakpun tak berapa nak larat sebab puasa kan.
So, semalam adalah hari yang agak haru bagi saya sebab daripada pagi membawa ke petang, mata ini berat sangat seumpama ditekan dengan batu.
Sampai saya sanggup ke 'toilet' untuk menutup mata selama beberapa minit.
(Bulan Puasa syaitan semua kena ikat kan. So, toilet tu dah jadi port yang selamat la untuk lepak kot..errr..buleh ke macam tu..? Emergency cases tak apa kan?)
Beberapa minit sahaja. Tak lelappun sekadar nak rehatkan mata yang asyik nak terkatup sahaja.

Tempat lain memang tak boleh sebab memang dilarang keras oleh pengurusan.
Tahun lepas ada yang kantoi tidur dalam surau semasa waktu bekerja.
Biasalah bila bulan Ramadhan semuapun cepat letih. Ubatnya mestilah tidur kan.
Tapi semalam, pukul 9.00 pagi mata dah kuyu apa kes?
Ini semua sebab kes tak cukup tidur.
Pukul 1.00 pagi baru nak tidur dan pukul 4.40 pagi dah kena bangun prepare sahur.
3 jam lebih sahaja masa tidur memanglah tak cukup kan.
hoho~

Adalah kamu-kamu alami situasi macam ini juga semalam?
Kalau ya maknanya kita sekepala la.

Semalam berbuka di KGPA dekat Damansara.
Nanti-nanti saya cerita ya pasal ini.
Memang berbaloi sangat makan sebab banyak pilihan menu.

So, apa yang hangatnya ye?
Topik je yang hangat sebab "Hari Mengantuk Sedunia"lah katakan.

11 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics