Followers

Friday, August 20, 2010

Pak Arab kecek Kelate!

Salam Jumaat kawan-kawan~

Ini lagi satu video yang agak menariklah untuk dikongsi.
Seronokkan bila ada warga asing yang begitu fasih berbahasa Malaysia.
Tapi lagi kagum bila mereka mampu kecek dialek Kelate.
Fuhh..memang rasa macam sedang berborak dengan abe-abe kelate sahaja.
=)

Jomlah layan..



Dalam video ini, beliau cakap ambil masa 10 tahun untuk mahir kecek kelate.
10 tahun beb!
haha..

Dan lagi, part last tu paling tak boleh belah.

Beliau kata beliau boleh makan semua jenis makanan di Malaysia terutama budu dan disebabkan itu dia boleh cakap bahasa melayu.
Dia kata orang Malaysia ramai yang tidak boleh makan makanan Arab sebab itu mereka tidak boleh cakap Arab.
Ada logiknya juga kan?
hehe~

p/s: mamat arab ini memang sweet la bila kecek kelate. haha~

10 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics