Followers

Wednesday, February 17, 2010

Keberangkatan pasangan sejoli ke Sabah =)

Pagi tadi pergi kerja baru teringat..
My sis and her husband will be going to Sabah malam ini..
Kalau my family bertolak ke LCCT awal maka saya tak sempat la nak menghantar mereka..
Sebab saya hanya akan sampai rumah paling cepat kul 6.20 ptg..
Itupun kalau tiada aral melintang seperti kesesakan atau hujan lebat..

Nak buat2 demampun tak boleh..
Kerja kat office pun banyak.
maklumlah CNY cuti lama..(lamalah sangat..)
Next week pula dah nak fly to Sabah.
Nak tak nak kerjalah juga sampai ke petang.
Bila dah 5.30 cabut balik rumah..

Baru keluar gate company, hujan dah mula mencurah-curah..
Sampai tak nampak jalan..
Ni siapa lagi la golongan diraja yang mangkat sampai hujan sepanjang jalan nak balik..
Angin pula kuat macam ribut.
Takut juga nak lalu bawah pokok-pokok..
Risau ada dahan yang patah jatuh..

Kesan hujan lebat ialah trafik menjadi perlahan.
Nasib baik mood CNY masih ada dan jalan tak sesak.
Kalau tidak, mungkin kesesakan luar biasa berlaku.
Hasilnya saya sampai rumah sebelum 6.30..
Dan my sis and her husband belum bertolak lagi..
Apa lagi follow la kan..
Kali ini first time pergi LCCT.
Ahad lepas first time pergi KLIA.

Lepas hantar mereka berdua, kami singgah R&R Dengkil.
Rupanya kat situpun ada Restoran Satay Haji Samuri..
Biasanya yang popular di Kajang dan R&R Awan Besar (berhampiran Bukit Jalil)..
Tapi, kami makan nasi lemak bungkus dengan teh tarik segelas seorang..

Next week keberangkatan kami pula ke Sabah..=)
Sayang pula nak tinggal blog lama2..huhu~

11 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics