Followers

Monday, February 8, 2010

Anak tucingku tidak bernama~

Last month, tucing yang kami namakan 'bini' telah melahirkan 3 ekor anak tucing yang comey2..
Kenapa nama dia 'bini' ?
Err..sebab dia kami anggapkan bini kepada kucing kesayangan kami Diko..
Diko memang sayang gila kat dia walaupun dia ni playgirl..
wakaka..dia banyak skandal tapi my Diko tak tahu..

Berbalik kepada anak tucing tu..
Mula2 memang la ada 3..
Lama2 tinggal dua..
Lepas itu sekarang hanya seekor sahaja yang survive..

Picta ni saya ambil masa semua kitten masih bernafas..
Yang kelabu tu mati..
Seekor lagi yang gagal dikesan dalam gambar mati 2 minggu lepas..

Tinggallah Si Hitam berbelang ni sampai sekarang..
Saya dah tak ambil lagi gambar dia..
Ni picta pertama dan terakhir yang saya ambil..
Aksi si Belang ni memang la comel..
Mula2 dia tidur..
Tiba2 dia tersedar..Maybe terdengar bunyi tapak kasut saya..=)
Si Belang ni dulu takut manusia..(masa gambar ni diambilpun dia still takut orang..)
Tapi, dia macam mamai..
Dan maybe dia tak perasan saya tengah duk usyar dia..
Last2 dia lentok semula dengan posisi comel mengadap kamera..
haha~
Saya gelarkan dia Si Belang..tapi sampai sekarang tak tahu lagi nak namakan dia apa..
Sekarang dia sangat gemuk dan cergas..
Dan sangat2 manja dengan orang..
Suka kami..=)

p/s: sila perhatikan dalam 4 picta ni Si Kelabu langsung tak ada perubahan..
sama sahaja posisi..nampak sangat tidur mati..haha~

13 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics