Followers

Monday, February 8, 2010

Saya teringin...tapi tak dapat2...huhu~anda?

Semua orang ada je teringin sesuatu..
ala2 wishlist la..
jangka panjang atau pendek tak jadi masalah..
Once seseorang tu ada keinginan maka dia adalah kena menarik nafas lega sebab termasuk dalam kategori manusia yang normal..

bak kata orang..
dalam dunia ni ada 3 jenis manusia..
satu, yang ada keinginan tapi tak usaha untuk mendapatkannya..
dua, yang ada keinginan serta berusah sekadarnya untuk mencapai keinginan..
tiga, orang yang ada keinginan tapi berusah keras hingga mendapat lebih daripada apa yang diinginkan..

Anda termasuk dalam kategori mana ek?haha~
Kategori 2 itu adalah kategori orang yang normal..
Biasa kita jumpa..=)
Yang number satu tu tak harap pun nak jumpa..
Yang number 3 tu memang jarang2 jumpa..
Mungkin milionnaire dan orang2 yang berjaya dengan cemerlang, gemilang dan terbilang dalam bidang yang mereka ceburi itulah yang termasuk dalam kategori ini..
errr...saya rasa saya setakat kategori 2 tu sahaja pernah gapai..

Ni mimpi ke berangan ni?
gambar ihsan daripada http://www.dapino-colada.nl/tag/love


Apa yang saya inginkan sangat ni?
First, saya nak pakai kereta sendiri..
dapat dah walaupun tak dapat kereta idaman Honda Civic 2.0..
Si oren tu pun cantik ape..=)

Second, saya nak blogging secara tegar..?
Susah juga sebab saya ni banyak komitmen..
Kerja...family..kawan2...
Kena adil dan saksama..=)
Blogging tetap di hati..
Cuma tak bolehlah nak ngadap blog 24 jam sehari..(ada ke yang tegar sampai macam tu sekali..?)

Third, nak pergi travelling jauh2..
Yang inipun susah juga..
Selain kekangan wang, masa juga turut tak mengizinkan...
Satu hari nanti berimpian nak travelling around the world..
perrghhh~
Beranganlah dulu..=)

Fourth, nak jadi scorer time belajar dulu..
Kadang2 je dapat score..Tapi banyaknya tak score manapun..
Sama sahaja dengan orang lain..
Kiranya masuk kategori 2 la..=)

Banyak lagi sebenarnya tapi tak terlarat nak tulis semua di sini..
Kawan2 ada tak keinginan yang belum tercapai?
Share mari...

14 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics