Followers

Tuesday, September 14, 2010

Raya Aidilfitri 2010 : First time beraya di Cherating!

Tahun ini kami sekeluarga ke Cherating.
Walaupun ada seorang kena tinggal untuk jaga rumah..
Daripada raya ke 2 sampai raya ke 4.
Sebenarnya kami ke sana sebab ada kenduri kahwin makcik saya.
So, kami meyewa di chalet sebab rumah makcik saya itu sudah penuh dengan sanak sedara.
Lagipun mak saya memang tak boleh tinggal di tempat yang terlalu ramai orang.
Dia rimas sikit.
Kami sekadar datang ke sana semasa hari kenduri sahaja.

Ini kira macam pengalaman rare kami sempena raya lah.
Sebab first time kot beraya Aidilfitri di luar negaranegeri.
Dan juga first time beraya di Cherating.
hahah~

Dulu ada juga beraya di luar negeri tapi kami pergi masa raya 4 ke ke 5 ntah.
Ini raya ke 2 dah beraya keluar negeri kan.
So, satu pengalaman yang tak kan dilupakanlah.

So, apa yang bestnya beraya di Cherating?
Ermm, esok-esoklah saya cerita ye.

p/s : saya setakat beraya di luar negeri ok lagi kot. Ada my fren beraya di luar negara. Perrgghhh..dah tak best ke gamaknya beraya di Malaysia ni?

Update terkini!
Alhamdulillah, kami dah berjaya tiba di rumah di waktu maghrib.
Sungguh banyak kenangan yang tak dapat nak lupa lah sepanjang raya pertama sampai ke empat 2010.

Apapun kami berjaya redahinya dengan baik walaupun banyak cacat celanya.
Biasalah, kita kan hanya mampu merancang tapi yang menentukan hanyalahNya.
So, esok saya akan mula ceritakan pengalaman raya kami sekeluarga tahun ini.
Tunggu ok!

15 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics