Followers

Wednesday, September 8, 2010

Bulan Puasa : Feel raya sudah marriiiii!!!

Pengumuman :
Saya terpaksa block anonymous comment buat sementara sebab secara tiba2 berpuluh-puluh spam menyerang blog post saya. Ya hampunnn...camne nak block spammers ye?

Dah feel raya tapi saya kerja sampai khamis daa..
ooohhh....
Hari itu saya yakin, office akan jadi macam padang jarak padang tekukur sebab tgk pada survey mmg ramai staff amik cuti khamis itu.
Lepas itu gua yakin memang jalan extra clear lah kan.
hoiyeh2..
=)

Actually, sejak semalam lagi jalan dah mula lengang time nak pergi kerja.
Memang seronok sebab keluar agak lewat tapi sampai office awal daripada biasa.
hehe~
Tapi, balik sahaja yang tak berapa bahagia sebab jalan sesak disebabkan hujan lebat.
Sampai rumah 15 minit lewat daripada biasa.
Seriuosly, masa itu amat berharga untuk saya.
Sebab bila lewat 15 minit sahaja, saya dah hilang punca nak masak apa untuk berbuka.
So, at last goreng ikan. Itupu dah ada orang siang dan lumur kunyit sama garam.
Saya hanya panaskan minyak dan goreng cwng ceng ceng..
15 minit dah siap.
Keluarkanlah lauk-lauk berlebihan semasa sahur iaitu daging goreng(beli di bazar), kerang rendang(beli di bazar juga), sambal udang (made by my sis) dan juga Labu air masak kuah.
15 minit dah siap juga.
Nasi dah masak. Mak yang masak kot.
Lepas itu, bancuh air blackcurrant. 15 minit sebelum waktu berbuka nanti baru tuang ais seketul dua.
Jerang air. Buat air Teh O panas sebab ayah tak suka minuman berais.
Keluarkan tembikai setengah biji kecil daripada peti sejuk. Belah-belah, buang kulit, potong kecil-kecil, hidang.
Punyalah panjang meleret-leret pasal menu berbuka semalam. Haihh..Lari topik sudah.

Kembali kepada tajuk, saya harap langit akan cerah sampai ke malam.
So, confirm jalan akan jadi lengang.
Baru feel ada feel nak drive.
Lagipun malam ini ada agenda penting.
Memburu bahan untuk masak-masak lauk raya nanti.

psssstt..
Korang rasa kenapa blog ni tak dapat buffered earning eh?
Semua tips dah kugunapakai tapi tak dapat juga.
Sudah lama juga kumenanti tapi tak kunjung datang.
Tak cukup menarik ke untuk buat advertiser tertarik?
Ada ke tips yang kutertinggal eh?
tapi apa-apapun, saya bersyukur dengan apa yang ada.
Cuma musykil la juga. Tak salah kan kubertanya?

Ucapan raya?
Nanti esok atau lusalah saya beri.
Baru feeling lebih sikit.
Tapi mesti ramai akan busy dengan preparation untuk raya kan masa itu.
Esok-esok (tak semestinya esok, mungkin lusa), jangan lupa datang blog ini ye ambil kad raya special daripada saya.

Lagi rasa excited nak raya sebab dah dapat duit raya daripada big boss.
Note atas sikit daripada yang merah =)
Alhamdulillah =)

25 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics