Followers

Tuesday, September 28, 2010

17 Fakta Puasa dan Raya 2010 extra MENARIK.

Puasa dan Raya tahun ini kurumuskan extra MENARIK daripada tahu-tahun sebelumnya. Ini adalah pengalaman peribadi diri ini. Lain padang lain belalang dan lain orang lain pandangnya.
Mana tak meriahnya kalau ada 17 fakta yang menguatkan hujjah. Perghh..dah macam di mahkamah atau perdebatanlah pula kan.Jom cekidaut apa yang MENARIK sangat Puasa dan Raya tahun ini.

1. Dapat jemputan Berbuka Puasa di The Apartment.
--> event nuffnang terbaik!

2. Dapat makan di Buffet KGPA 2 kali tanpa keluar duit.
--> benda free memang best aje.

3. Dapat kurma free yang terbaik daripada my sis and BIL.
--> saiznya besar dan rasanya memang lain daripada lain. Sedap! Entah manalah dia dapat agaknya.

4. Dapat juga beli handbag baru. Punyalah lama nak beli baru dapat.
--> handbag biasa je. Jenama Sembonia.

5. Dapat duit raya : total RM105 (biasa RM80 je)
--> bosses yang bagi daa.

6. Dapat baju raya : Tunangku belanja.
--> Alhamdulillah, baju pepel pakai first raya tu lah bajunya dan itu sahajalah baju raya baru tahun 2010.

7. Dapat BE daripada Nuffnang : 6+1 BE tu..Alhamdulillah~
--> dah 3 bulan sepi tak ada BE.

8. Ini tahun memang banyak biskut dan kek (semuanya tempah pada member dan gerenti sedap!)
--> Beratus-ratus habis untuk makanan-makanan ini sahaja.

9. Dapat makan lakse di hari raya. Banyak kali jugalah dan daripada sumber-sumber berbeza.
--> masak sendiri, makcik exjiran bagi dan juga rumah besties.

10. dan juga laksa johor, mee kari, makaroni dan nasi lemak di hari raya(first time kot)..
--> rumah besties.sebelum ini asal raya sahaja lemang, ketupat, rendang, lodeh. Lain sikitpun adalah mee goreng dan bihun goreng.

11. Dapat juga beli dodol blogger mamamanja. Dodol dia memang terbaik.
-->Tahun depan mesti mahu order lagi.

12. Dapat jumpa besties masa zaman nakal budak2 dahulu. Punyalah lama tak jumpa dia.
--> susah nak jumpa sebab dia still study kat Perak.

13. Dapat hadiah baju kelawar 2 helai sebab bagi pinjam kereta. =)
--> baju kelawar yang lama2 dah hampir lunyai. So, memang macam 'pucuk dicita ulam mendatang' la ni.

14. Raya tahun ini nenek sedara dari Kelantan turun KL datang bermalam di rumah. Sangat best dan lain daripada lain. 3 malam jugalah Toksu di rumah.
--> Toksu ni baik sangat dan rajin sangat memasak.(tu yang kami suka tuh..=))

15. Raya tahun ini juga first time raya sebagai tunangan orang dan si dia datang beraya dengan familynya sekali.
--> first and last sebelum kahwin la.

16. Raya tahun ini dapat beraya dengan rakan-rakan satu course masa di UTM lagi-lagi si mak buyung Jetlin yang sedang menghitung hari untuk dapat baby. Baby pertama dilahirkan geng SMB sendiri.Sebelum ini dah ada 3 baby tapi semuanya isteri-isteri geng SMB yang lahirkan.
--> rasa macam akan jadi acara tahunan kami nanti.

17. Raya tahun in juga first time beraya di Cherating dan Terengganu. Dan pertama kali juga seisi rumah join acara balik kampung. (tutup rumah.kunci pintu)
--> sebelum ini rumah memang tak pernah kosong walau sehari. Percaya tak?

Cukup banyak dah 17 ini kan. Korang jangan mempertikaikan ya fakta-faktaku itu sebab ini fakta berkaitanku dan tak semestinya sama untuk orang lain kan. haha!


p/s : Korang bolehlah create sendiri apa yang menariknya raya korang tahun ini kan dan confirm tak sama punya!

11 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics