Followers

Thursday, September 2, 2010

Mydin : Sesak dengan manusia di cuti umum!

Semalam ke Mydin di Subang Jaya.
Dekat sahaja dengan rumahku.
Itupun my sis ajak pergi dengan suami dia.
Kami gerak pukul 12 lebih.
Sampai sahaja trafik light sebelum Giant (lepas Giant baru ada Mydin), jalan dah sesak tak hingat punya.
Bayangkanlah layout hampeh Mydin untuk flow kereta keluar dan masuk.
Bila kita jalan ke shopping complex, selalunya kita akan jumpa pintu masuk dahulu dan dihujung bangunan shopping complex baru jumpa pintu keluar.
Mydin ini pula terbalik sudah.
Bahagian pintu keluar dahulu baru pintu masuk.
Memang sesak tak hingatlah.
Dalam kereta dok beratur nak masuk, ada pula di tengah-tengah itu kereta nak keluar.
Tak ke haru biru namanya.

Semalam kan memang cuti umum.
So, nak masuk parkingpun sesak.
Jalan selamat kami guna Valet Parking.
Bayar RM2, tinggal kereta kepada joki dan kita boleh terus masuk tanpa perlu fikirkan macam mana nak cari parking space.
agaga~
Bila nak balikpun, report sahaja pada penjaga kaunter Valet Parking itu dan kereta kita akan dihantar oleh joki.
Macam best sahaja. Bayar RM2 sahajapun.
(kalau parking biasa tu free sahaja)

Masuk-masuk sahaja memang terkejut sebab ramai gila orang dalam Mydin.
Sampai berlaga-laga bontot trolley gitu.
Setiap ruang penuh dengan manusia lagi-lagi di bahagian pakaian raya.
Sempat grab shawl (ini untuk di padan dengan baju raya) dan tudung syria.
Konon-konon nak pakai shawl la tahun ini.
ekeke =)

Tidak lupa juga, kami beli stok sebab raya tahun ini kami nak balik kampung (siang sahaja di kampung) tapi bermalam di chalet.
So, sudah tentulah kedai makan semuanya cuti raya (ada ke raya ke 2 dah buka kedai?)
Kami kenalah masak sendiri untuk survive selama 2 malam.
kuikui~
Siapa raya area Kuantan, jemputlah saya datang rumah.
Saya mungkin akan bermalam di Cherating =).

Bila dah grab itu ini, tibalah masa untuk bayar.
Wah, panjang gila weyh trolley-trolley beratur nak membayar.
Kami start beratur pukul 3, Pukul 4.00 baru selesai bayar.
Dengan karenah pakcik makcik yang ala-ala tak sabar nak potong barisannya, memang hangin jugalah saya masa itu.
Sabar sahajalah.

Dah pukul 4.00 tu faham-faham sahajalah, dengan zohor tak lepas lagi.
Terus sahaja kami balik.
Sampai rumah dah pukul 4.20..
Rushing dengan kakak pergi solat dulu.
Isk2, bulan puasa pun boleh lewat bersolat.
Takpe, tak sengajakan.
Manalah tahu macam gitu punya sesak Mydin di cuti Umum.
Kalau tahu pukul 10 pagi dah tercongok depan tu.

21 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics