Followers

Monday, July 27, 2009

Hari ni..jalan jammed~

Tak tahulah nak describe perasaan hari ini.
Pagi pergi office segalanya berjalan lancar.
Bangunpun awal..jalanpun smooth seperti biasa.
Kerja di office banyak juga seperti biasa..
Dan seperti biasa juga sempat saya terjah blog orang lain di waktu kerja~
eheh..
untuk hilangkan ngantuk..

hari ini groupku ramai tiada..
Daripada 13 orang, 5 orang tiada..
Termasuk boss besar..
hehe~
tapi boss tiadapun sama sahaja.
First day mesti kena settle report itu ini..
Pastu kena pi jenguk production line bagai..
Itulah rutinnya.
Sampai tak sedar jam dah menunjukkan 5.30ptg..
Yahhuuuuu...dah boleh balik nih..
Cepat2 saya cabut.
Kalau lambat akan sangkut dalam jam la..
Biasanya before jam 6 kalau dah lepas tol, maka terselamat la dari bahana jammed.
Tapi hari nih tak seperti biasa.
Lepas tol je jalan dah start jammed.
Pelik juga.
Accident tiadapun..apatahlagi hujan (cuaca panas berlebihan adalah..)
Dalam 10 minit jalan slow2..brek2..slow2..
baru la lepas dari azab pertama..
Ingat dah habis ..
Rupanya tak sampai 10 minit kemudian sangkut lagi dalam jam.
kali nih lama..
Dekat 20 minit rasanya stuck..
Dah la banyak kereta yang terlebih terror..
Asyik nak selit2 jer..
Geram den~

Lepas 2nd time jam tu ingat dah settle, rupenya ada lagi..
dekat2 simpang 4 yang ada traffic light tu pulak jam..
kali ketiga lampu tukar hijau baru lepas..

Ingat dah lepas, rupanya tidak lagi..
Jalan daripada 2 lane jadi 1 lane..
Bayangkan lah..
Lagi sekali sangkut jam...
Adehla~
Rupenya ada orang dok buat keje korek2 jalan..
ape kes?
time balik kerja inilah dia tunjuk rajin nak baiki jalan..
bikin susah orang ramai sahaja..

Sudahnya, biasanya saya sampai rumah paling lewat 6.15ptg..
Kali ini dekat pukul 7.00ptg..
Penangan jammed di hari isnin..
Giler argghh..
Kena cari alternative way tuk balik umah nih..
Hari isnin jer..jalan tadi tuh memang blacklist la kan~
dush2..

12 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics