Followers

Saturday, July 11, 2009

Hantu Sudoku..

Adakah anda tahu ape itu SUDOKU..?
SUDOKU tu satu game yang bermain dengan number..
Game nih popular kat Jepun..
Ia bagus itu mantapkan fikirn dan menguatkan ingatan..

Saya mula kenal game nih masa tahun akhir di UTM..(akhir 2007)
Masa tu coursemate saya Nina suka sangat main game ni..
Game nih ada dijual dalam bentuk buku..
So, ke hulu ke hilir buku nih di bawaknya..
Bila free jer dia akan main game nih..
So, satu hari tuh saya tertarik tuk cuba..
Dia bagi saya peluang untuk cuba satu..
Mula2 mmg susah..
Lama2 rasa macam addicted lak..
Terus saya cari buku SUDOKU..
Dan masa lapang banyak la di isi ngan game nih..

Sampai la saya dah grad, saya terjumpa sudoku yang pelik sikit..
Biasanya number cuma daripada 1 hingga 9..
tapi kali nih lain..
SUPER SUDOKU katanya..



Bentuk game nyer seperti di bawah nih haaa~(12 kotak..kena guna nombor dari 1 hinggga 12 la~)



memang susah sangat game nih..
Saya selalu lambat nak siapkan setiap game..
Kadang2 x berjayapun..
tapi saya suka..
Skang nhi games dalam buku nih dah makin kurang sebab banyak dah yang berjaya saya selesaikan..
dan saya cuba tuk cari lagi games unik nhi tapi tak jumpa la..
Adakah ia Special Edition only..

9 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics