Followers

Wednesday, July 22, 2009

PC Saya pengsan lagiii..




Tak tahu la kenapa ubat yang saya bagi kali ni pada dia tak berkesan.
Inilah ubat terbaek pernah saya bagi..
saya siap fully format..
langsung tak tinggalkan walau sedikitpun virus..
Tapi wat pertama kalinya selepas format dia pengsan 2 kali..
Memula pengsan tuh, saya terus on kan..
tapi dia macam dah lemah jer..
Terus pengsan semula~
alahai..

Ye, saya tahu..
Saya patut upgrade RAM nyer yang hanya berkapasiti x sampai 1GB..
Motherboard diapun dah uzur gamaknya~
CD writer pun dah x berapa function.
Nasib baek,DVD writer yang berjiran dengan beliau maseh OK..
Kalau tidak, rasa macam nak campak sungai jer PC tersebut..

Dan ye saya tahu..
PC tuh dah lama..
Sejak saya masuk tahun 1 di U dia digunakan..
Jap, kira dah berapa lama usia dia..
Haaa...dah 5 tahun~??
(aikk..buat2 terkejut la pulak..)

hajat dihati memang la nak beralih ke lappy..

comelnye kucing nih tido atas lappy..


tapi apakan daya duit simpanan udahpun disalurkan tuk downpayment kete..
Kena start semula la kan kalau nak jugak..
alahaaaiii lagik..

InsyaAllah..
Di mana ada kemahuan di situ ada jalan..
Tapi ingat..kena ada usaha la..
Biar la usaha itu yang halal dan diberkati orang~
renung2kan dan selamat beramal ye..

7 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics