Followers

Thursday, October 7, 2010

Shopping : Apa yang bestnya IKEA?

Sebab Buffered Earning IKEA tengah run di blog saya ini maka sayapun nak cerita pengalaman di IKEA. Sebenarnya saya ini memang suka ke IKEA. Hampir setiap bulan paling tidakpun sekali mesti pergi punya. IKEA ini tempat sesuai untuk 'berangan'.

Yang mengajar saya mengenal IKEA ialah encik tunang. Dia orang pertama yang bawa saya ke sana dan dia jugalah yang mengajar saya 'berangan' di sana.

Jumpa sofa kami cuba.
Semua set sofa kalau boleh nak dicuba. Baru puas hati kan.

Empuk betul sofa merah IKEA ni.

Jumpa kerusi kami duduk sambil mengayun ke depan ke belakang macam nak dodoi baby tidur.
Kadang-kadang berminit-minit sampai orang lain dok berdehem-dehem.
(Woitt.udah-udah le tu kami pun nak test juga)


Ku cari kerusi yang boleh berayun tu tapi tak jumpa.

Jumpa alas bulu kambing kami cuba usap-usap macam usap bulu tucing.
Jumpa set bilik kami masuk lepak.
Jumpa set pejabat pun sama juga buat-buat macam opis sendiri.
Jumpa set dapur masuk lepak sambil fikir nak masak apa malam ini.
Berangan sahajalah.

Barang-barangnya memang unik dan cantik-cantik. Harga? Mahal sikitlah berbanding biasa. Tapi berbaloilah dengan kualitinya.

Yang bestnya di IKEA kita boleh mencuba secara bebas. Tak ada jurujual yang datang menyibuk. Memang feel berangan itu lebih sikitlah berbanding di kedai perabot lain.

Sesiapa yang nak berangan macam kami bolehlah ke IKEA di Damansara. Alaa..yang dekat Ikano, Cineleisure dan Tesco.

p/s : bilalah nak jadikan 'berangan' tu 'kenyataan' ye?

12 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics