Followers

Friday, October 8, 2010

Review Blog Merah RedMummy the hot blogger!


Redmummy?
Siapa tak kenal? Kalau anda seorang blogger mesti kenal sama ini nama.
Blogger hebat yang dah berapa lama berkecimpung dlaam arena blogging ini.
Hot mama kepada 2 si comel boboy and gugurl.

Honestly, saya dah lama tahu pasal Redmummy.
Masa saya mula aktif berblogging dulupun ProjectAlpha first season sedang berlangsung.
Masa itu Redmummy antara blogger hebat yang terpilih untuk jadi featured blogger for ProjectAlpha.
Tapi masa itu saya hanya pergi blog dia beberapa kali dan kemudian terus tak singgah dah.
Sayapun lupa kenapa boleh jadi macam gitu. Mungkin juga masa itu saya rasa macam blog itu merah sangat sampai sakit mata sikit nak baca.

Beberapa bulan selepas itu Redmummy masuk suratkhabar METRO.
Masa itu terdetik dalam hati ini "eh, ini blogger popular tapi kenapa saya tak terjah blog dia?"
Then saya masuk lagi blog dia tapi masa itu saya memang fokus pada petua-petua yang dia share untuk menjadi blogger yang dikenali dan dapat pendapatan ribu-riban sebulan.
Masa itu teruja habis tapi dek kerana kekangan masa dan memang tak master lagi(err..sekarangpun tetap tak master gak..uhuk..) dalam ber blogging maka sekali lagi saya ignore keterujaan itu. Dan tak masuk dah blog Redmummy. Pun tak sure kenapa ter'lupa'.

Then, bulan Puasa hari tu dapat jemputan nuffnang untuk event berbuka puasa di The Apartment. Teruja sebab masa itu ramai woo blogger hebat mai antaranya Sumijelly, AnakPerak, JAI Teratakarmo dan lain-lain. Paling terkejut sekali ada Redmummy dengan husband dia Sirman. Wah, kemain teruja lagi dapat jumpa face to face dengan diva blogger kita ini. Dan start daripada situ lah ku mula jadi readers tetap blog merah Redmummy.
Baru perasan yang blog dia ada macam-macam. Gosip, tips kecantikan, tips berblog, siap ada kedai online lagi untuk jual koleksi-koleksi handbagnya yang vouge the vass. Kiranya bukanlah sekadar blog personal biasa. Sebab itu ada aura untuk tarik visitors.

Tiba-tiba review pasal Redmummy kan?
Haaa..ada sebabnya.Redmummy ada buat contest woo.. Kalau menang hadiahnya memang berbaloi-baloi gitu. So, jom lah sama-sama meriahkan contest dia. Due dia 08/Oct/2010 (hari ni lor).
=)

p/s : RM, Sorry tak minta kebenaran print screen ur blog page.

22 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics