Followers

Saturday, October 9, 2010

Blog Action Day 2010! -Jom selamatkan sumber air dunia dengan berblog!

Salam, apa kebendanya Blog Action Day 2010 ini?

Ya, kuminta maaf sebab kusendiripun tidak faham sangat apa kebendanya ini.

Lorh, kok tidak faham sangat kenapa mahu tulis juga?

Bujan tidak faham langsung tapi ada sedikit sahajalah kefahaman ku yang kurasa wajib kongsikan dengan semua. Joe dan Kujie dah kongsi di blog mereka. Kupun mahu juga kan.

So, apa yang kufaham?

Yang kufaham program ini untuk blogger yang ada blog.
Yang kufaham blogger yang mahu join kena register di SINI.
Yang kufaham blogger yang mahu join kena menulis entry berkenaan WATER di blog masing-masing pada hari Blog Action Day 2010 iaitu 15/October/2010 ini.

Buat entry pada 15hb ye jangan buat-buat lupa pula buat pada tarikh lain. Inlah salah satu cara kita untuk bagitahu satu dunia kepentingan air dan masalah yang dihadapi seluruh dunia sekarang yang berkaitan dengan air.
Selain daripada blog pasal WATER, ada 1 lagi cara untuk support ini kempen iaitu,
sign Petition untuk support "Support the United Nation's Effort to Bring Clean, Safe Water to Millions".Sila rujuk banner di sidebar kanan blog ini untuk sign petition itu ok.

Kenapa Water?

Menurut website itu, hampir billion orang dalam dunia ini tidak mendapat sumber air yang bersih dan selamat untuk diminum. Dan setiap seorang daripada 8 orang terkena penyakit malah ada yang mati kerananya.
Ya itu adalah realiti sekarang ini kan. Tengok dalam negara sendiripun sudah tahu walaupun tak seteruk negara lain.=)

Kalau tak ada idea nak tulis apa?

Daftar sahaja dahulu dan dalam website itu mereka ada bagi list idea-idea untuk menulis dalam blog nanti. Menarik kan? Jom kita join sama-sama ok.

p/s : esok tarikh cantik pasti ramai yang berkahwin/tunang kan. Hari ini pun ada dapat jemputan kahwin. Esok pula jemputan tunang.

11 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics