Followers

Monday, December 28, 2009

Perak ke Kedah ye?

Last weekend, saya pergi Perak..
Tapi Perak sempadan dah..
Parit Buntar..
Mati2 saya ingatkan tak lah jauh sangat.
Dok bayangkan Perak sempadan Selangor sahaja..
tapi kalau dah hujung2 tu..sempadan Kedah.
Almaklumlah kan..

Alhamdulillah.
Perjalanan pergi cukup lancar..
Ambil masa 3 jam sudah sampai ke majlis..
wallaaa~

Saya pergi walimah sahabat officemate saya di sana bersama sahabat officemate Mazilah..
Kami bertolak dari rumahnya dalam kul 9..
Sampai kul 12..
Masuk2 terus jumpa rakan2 sekerja..
tak ramaipun 3 orang sahaja daa..
Ikin, Wani dan Encik Boss saya..
Encik Boss punya isteri punya kampungpun dekat parit Buntar juga..

Alhamdulillah dapat juga berjumpa dan bergambar dengan pengantin..
Hernita dan Adam..(Adam nih dari Johor..)
Memang utara bertemu selatan ni.
Penangan jodoh tak kira asal usul dan darjat kan..

Tapi, express betul..
Lepas pengantin masuk dewan n duduk kat meja makan, kamipun balik..
Sejam sahaja kami di sana..
Lepas zohor jamak asar di masjid berhampiran, kami terus balik KL.
Perjalanan balik memang mencabar..
Dengan hujan, accident menyebabkan jalan sesak di beberapa tempat..
Setiap hentian penuh dengan manusia..
Dari highway saya boleh nampak manusia beratur nak masuk toilet sampai ke luar..
Perjalanan balik ambil masa 4 jam..(alhamdulillah..tak seteruk yang kami jangkakan..)

Sebagai penutup entry,
Saya tepek satu gambar sahaja dulu di sini ye..
Yang lain itu tunggu~

Aik, pasal apa ada 2 ni.?
gabung2 majlis adik beradik..
Mana lagi menarik..?
pink cream ke coklat cream?

14 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics