Followers

Friday, December 18, 2009

Jelly oh jelly...sodap..

Ni sedang buat preparation tuk kenduri my sis..
Tengah survey2 nak beli jelly yang mana?
Mana yang berbaloi2..
sedap, besar, dan murah..

Entah macam mana boleh terpacul idea untuk bubuh jelly ni dalam doorgift tuk para tetamu..
(alamak dah kantoi salah satu barang dalam goodies..)
Kami beli 2 type..
Satu tu yang beg besor tu saiz jelly kecil..
Satu lagi yang beg kecil tu saiz jellynya besar..

Kalau ikutkan mak saya tak suka yang ini..
Sebabnya susah nak bukak penutup jelly tuh..
dah la saiz kecil..
Bila dah keluarkan, saya kena kiralah dan calculate harga tuk kedua jenis jelly.

Caranya, kira harga sebungkus dan bahagi dengan berapa biji jelly yang ada dalam bungkusan.
Dapat la harga setiap biji jelly.
Sompat lagi susun lawa2..
huhu~
Jelly kecik tu kalau bagi 3 biji (sebab dio kecik..)
Jelly besor tu bagi 2 biji..(sebab dio bosar..)
Fair kan?

Selepas di hitung di nilai akhirnya jelly yang besar tu dipilih..
dan akhirnya semua tuh di ngap beramai2..
Sampai licin..
Lepas ini beli lagii daaa~

11 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics