Followers

Friday, November 27, 2009

Jogging bagus untuk kesihatan tapiii...?

Memang betulpun..
Kalau jenis yang kerja duduk sahaja depan PC dan jarang melakukan pergerakan badan badan, hujung minggu eloklah pergi exercise..
Paling simple pergi jogging..
Seminggu sekalipun jadilah kan..
Macam sayapun last weekend berkobar-kobar semangat membara untuk berjogging..
Pagi2 sudah bersiap dengan pakaian sukan bersama my sis..
Kami pergi tak jauh, dekat2 area rumah sahaja.
Sini saya tepek sikit aktiviti2 'sihat; sebelum jogging..bergaya dulu ekeke~


Ni lah view tempat jogging..

Macam2 ada..taman permainan..
Tengok tu ramai gak..meriah2..

Saya dengan kete berwajah baru..

Pemilijk sebenor kereta itu daa~


Nak dijadikan cerita, kerana kemaruk sangat berjogging dan lupa nak buat regangan selepas itu, saya mengalami sakit-sakit otot kaki yang agak teruk sehingga saya terpaksa ambil MC sehari..
Alahai..
Doktor bagi ubat sakit urat, tahan sakit, dan hilangkan bengkak..
huhu~
Saya makan sekali sahaja dan Alhamdulillah keesokan harinya dah boleh pergi kerja..

Kesimpulan dan pengajaran di sini..
Nak jogging tu tak salah tapi jangan sampai menyeksakan diri..
Sebelum jogging buat regangan..
dan selepas jogging buat regangan juga..
baru la tak sakit..
pesanan penaja ini dibawakan daripada 'Kementerian Kesihatan Wilayah Simple Me'

8 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics