Followers

Monday, November 16, 2009

Semalam marathon...part 2

Jam dah dekat pukul 7.00, hajat memang nak straight ke Bangi..
baju tu beli next time je la..
Sebab dah janji dengan pasangan pengantin baru ni pukul 8.30..
Kami memang terus singgah masjid tuk Maghrib dulu..
Sempat la berjemaah..
Alhamdulillah~

Lepas habis tu, terus gerak..
Tiba2..
Lampu dah 'blink'2 minta isi petrol minuman rujinya..
Saya memang gelabah la sebab tak pernah alami situasi genting macam tu..
Dalam hati duk berdoa sempat la ke stesyen minyak..
Siap tutup aircond bagai..
Bukak tingkappun sikit je sebab hujan pula masa tu..
Akhirnya berjaya juga kereta diberi minum sebelum kehausan..

Kamipun teruskan perjalanan ke Bangi..
Sampai2 sahaja di sana, kami terus cari Seksyen 7..
Ya, kami dah sampai di situ tapi kaim tak jumpa Pangsapuri mereka.
Puas kami pusing2 tapi tak jumpa juga..
Last2, kami contact si pengantin baru minta bantuan.
Malangnya, merekapun kurang familiar dengan area tu.
At last kamipun berhenti depan sekolah.
Spot paling baik rasanya.
Mereka terpaksa jemput kami..

Sampai2 sahaja kami dijamu makan nasi..
Masa kami sampai itupun dah pukul 9.
Kasihan mereka terpaksa tunggu kami untuk dinner.
Sedap2 lauknya..
Ikan Siakap masam manis, Udang goreng dengan sayur masak air..
Memang sedap..
Sekalung tahniah kepada pengantin baru Jetlin dan Saiful yang berganding tenaga memasak untuk kami..

Jam dah menunjukkan pukul 10..
Kami minta diri untuk pulang..
Rasa macam sekejap sangat kami singgah rumah dia.
Sampai rumah, saya Isyak dan terus zzzzZzzzzZzzzz..

5 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics