Followers

Tuesday, November 3, 2009

Kenapa mesti ada ketaksamaan..?

Salam all..
Dalam perhubungan sama ada persahabatan atau percintaan, korang suka ada persamaan atau ketaksamaan?
Pilih2..
ataupun kena ada kedua-duanya?
means certain perkara kena ada persamaan..
certain lagi tak sama..

Orang kata kalau dalam hubungan tu terlalu banyak persamaanpun tidak bagus.
Kerana kedua-duanya akan sentiasa bersetuju tanpa ada sesi argument..
Semuanya smooth saja..
Dan effectnya akan mudah bosan..
Ya lah, orang kata hidup tanpa masalah, tak best..tak berwarna..
dull sahaja.

Apabila terlalu banyak ketaksamaan akan menyebabkan hubungan tegang sentiasa..
Mesti tak best kan sebab sukar untuk membentuk kesefahaman..
Semuanya berterabur sahaja..
Dua-duapun tak mahu mengalah..
Effectnya boleh terputus hubungan silaturrahim..
Hidup terlalu banyak masalahpun tidak bagus kan..?

Mungkin juga kita perlukan kedua-duanya...
iaitu persamaan dan ketaksamaan..
Kita sesekali perlukan ketaksamaan supaya hidup tak membosankan..
Tapi perlu juga persamaan lagi2 untuk menyelesaikan masalah2 yang timbul..
Kena give and take la bila berlaku ketidaksefahaman dalam perhubungan..
persahabatan ataupun percintaan..

Apa pula pendapat kawan2..?
Pendapat saya memang kena ada kedua-duanya la.
dadada~

9 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics