Followers

Wednesday, November 18, 2009

petua beli perabot?

Yup, amek pakej jer..
Katil + tilam, almari solek + cermin, almari pakaian, almari TV kecil, almari TV besar, rak besi untuk pinggang mangkuk dan kabinet kecil tuk dapur..
Semuanya RM1500..
Murah ke mahal..
Design cantik la..moden..
tapi bak kata tokey kedai..

Semuanya OFFER..OFFER..(gaya india sebab memang orang india yang jual..)
Compre dengan kedai sebelah, memang berbaloi-baloi..
Itupun puas la dipujuk untuk kasi 'kurang harga'..
Tambah barang free.. (rak besi tuk pinggang mangkuk tu dapat free)..

Kalau saya dah pening kepala..
Banyak sangat 'kurang harga'..
Memang jauh sangat la murahnya dengan kedai sebelahnya..
(ye, ada beberapa kedai perabot yang berjiran sahaja di situ..)

Ok la..
Tadi semua sudah settle.
Sekarang saya sudah rasa amat letih..
walaupun tak wat kerja berat..

Kalau nak beli barang seperti perabot, petuanya pergi kedai ramai2..
Masuk banyak kedai..
Wat comparison sendiri harga antara kedai dengan kualiti..
Lepas itu, minta kurang..
Kalau beli banyak2, minta free gift..
Itu perkara biasa..
Tapi tak praktikal la kat kedai sebelah tu..
Hoo..manyak kedekut mahu turun harga..
Harga memang fix tak boleh ubah punya.
Itu pasal customer tak ramai..
Kedai yang saya pergi manyak laku..
Kedainyapun laagi besar..
Susun atur barangpun lebih kemas dan ruang untuk laluan pelanggan luas berbanding kedai sebelah itu..
boleh lemas la kan kalau duduk lama2..

k, daaa~

6 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics