Followers

Monday, August 24, 2009

Budak kecik gile mekap~

Alkisahnya masa majlis tunang kakak saya..
Adalah si comel yang kiut miut..
Kalau tak silap umur baru 5 tahun..
Duk menyendeng la kat bilik bakal tunang lepak..
Masa nih upacara merisik dan menunang dah settle..
Tinggal aktiviti makan2 je..

Saya lepak la join sekali..
Saya snap2 la gambar tunangan orang nih..
Yang ada kat bilik tu selain dia, kakak sedara dan si comel yang suke dipanggil kakak tuh..

Masa tu la die sibuk2 kat meja solek kami..
Capai eyeshadow, tepek2 kat mata..
Lepas itu ambil pulak pelentik bulu mata tu sambil tekap la kat area bulu mata tuh..
sambil mulutnya x berenti bercakap..

" pakai la ni macam ni.."

merujuk kepada gincu..Dijuihnya bibir sambil mengenakan gincu tersebut.
merujuk juga kepada eyeliner..memang terror adik nih touch up muka..

" pakai la kat sini"

merujuk kepada eyeshadow yang kakak saya beli dekat RM60 harganya..
yang jenis cream ada glitter2 gitu..

" guna la benda ni..tak sakit~"

merujuk kepada alat pelentik bulu mata tu..
padahal tak kenapun kat bulu mata die..
salah budget kedudukan mata dengan pelentik tersebut..
(kami bertiga gelak guling2 tgk gaya die yang asyik cakap 'tak sakit'... memang la tak sakit kalau tak kenapn kat mata tuh..)

Ada picta2 menarik masa si kakak nih tengah menggedik..
Haha..
Sile rujuk..
erm..masa nih ok lagik..

ok, nih die tunjukkan kat mana nak pakai eyeshadow..

Ni lak cari nak praktikkan..
tgk tu..kusyuk die ngadap cermin..

secara close up..

Budak2 zaman sekarang~
huhu..

8 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics