Followers

Friday, August 21, 2009

Geram dengan SARAH!!..huh~

Geramnye..
aduila~
baru je lepas tgk ending nur kasih episod baru nih..
adeke die nak trap 'Aidil'
Ya Allah, tak malunya..
geram..
geram..
gerammmm!
huhu~

****************************************************************

ok, saya sempat tgk sikit cerita Nur Kasih after balik tarawih tadi..
Macam bias first tarawih memang penuh surau..
Sampai tak muat la..
Dengan suara kanak2 yang sengaja dikuatkan masa aminkan surah Al-Fatihah~
Lepas itu ada sekali tu, dengar suara budak lelaki yang kuat follow imam baca Al-Fatihah..
Sabar je la..
Tapi, bagusla kan..
Kecik2 dah diberi pendedahan pasal solat sunat tarawih nih..
Bila dah besar esok rajin la ke masjid..

Tadi pak imam bagitau la masa mukadimah selepas solat Isyak..
"kepada adik2 malam nih tak ada disediakan kuih-muih .. sesiapa nak balik sekarang, balik la ye.."
Ye la..
Biasanya budak2 datang masjid sebab nak MOREH.
Boleh makan kuih muih..air free..( yeee bukan semua.hanya segelintir dari mereka..)
tapi yang bagusnya memang asik2 tu semua tak berganjakpun..
Setia je kat depan sejadah..
Alhamdulillah..

Lepas itu imam tu juga ada juga cakap..
" bapak2 nye jangan la takat 8 rakaat je.. biar la penuh 20 rakaat.."
Lasa ni saya gelak je sebab saya dengan ayah mmg dah deal tadi nak buat 8 rakaat je..
kuang2..
tadi ramai jugak yang tewas selepas 8 rakaat lagi2 orang muda2...
Malulah pulak..

Then, ada imam tu ada cakap jugak..
" kepada perokok, mulai esok dah tak boleh dah waktu siang..so, kurang la merokok.. Duit beli rokok tu baik sedekahkan je"
memang bagus la nasihat2 yang imam ni berikan..
Ringkas dan padat..
Maksud tersirat tuh..
haha~

Esok nak pergi tarawih lagi..
jom kawan2 penuhkan surau dan masjid di tempat anda..

10 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics