Followers

Monday, October 12, 2009

sabtu yang memenatkan~tapi happy!

Sabtu sepanjang hari saya keluar..
Bak kata BF saya kepada rakannya..

"Hari nih sepanjang hari dia nak allocate tuk GF sebab dah 3 minggu tak jumpa.."

Memang betulpun~
3 minggu saya dan dia busy sahaja..
Weekend pun dia kerja..
Sudahnya memang start kul 8.30 sampai ke malam sikit saya keluar.
Macam balas dendam lak..

Memula pagi2 dah siap dengan pakaian sukan tuk ke Taman Pertanian Bukit Cerakah, SA..
Yeah, kami nak lakukan aktiviti sihat..
Cycling..
RM3 per entry..
tapi nak guna basikal tuh kena bayar gak..
For first hour, RM5 and for additional hours is RM1 per hour.
(ini basikal baru..mahal sikit la..kalau basikal biasa RM3 for 1st hour)

Kami berbasikal sama2..
Bila tak larat nak daki bukit, kami turun dan sorong je basikal tuh..
Bila turun bukit, seronok je layan kelajuan basikal tuh..
Luas rupanya kawasan itu..
Menjelang jam dah kul 12 tapi kami baru round separuh je daripada kawasan Taman Pertanian tuh..

Kami tak tunggu lama kat sana.
Terus patah balik.
Sempat beli air kelapa muda buat penghilang dahaga.
RM1 je segelas..murah dan sedap..
Lepas itu, kamipun check out..

Selepas meninggalkan taman tersebut, kami singgah jumpa sahabat lama,Fatin..
Kami singgah di kedai mamak pekena minuman panas sambil berborak lepas lama tak jumpa..

Masuk je Zohor, kamipun kenalah bersiap diri.
Takkan nak pakai pakaian sukan sahaja..
Saya bersiap diri di rumah sendiri..
Manakala dia pula bersiap di masjid..
Lepas itu, kami ke the Curve untuk pekena nasi ayam penyet..
Nyum2..actually kami makan lewat..
perutpun dah masuk angin rasanya.
Lepas itu, BF ajak ke BORDERS.
Lepak2 layan majalah sekejap dan hati tergerak nak beli DARA.COM..
Majalah kecil tapi padat dengan informasi.
Ada tips2 menarik cara2 memakai tudung dan fesyen muslimah terkini di dalamnya.

BF mengajak pula ke Cineleisure, dia teringin nak tengok cerita "CLOUDY WITH A CHANCE OF MEATBALLS" tapi malangnya sebab cerita tu 15 Oct baru tayang.
Niat diubah ke PAPADOM tapi ceritanya start 6.30..
Berbahaya tuk mengejar maghrib..lalu kami cancel sahaja niat itu.

Plan asal nak balik sahaja tapi kerana masih nak juga tengok wayang, kami ke OU.
Yess, cite PAPADOM start kul 8 malam.
Lepas beli tiket, kami gerak ke surau tuk solat maghrib.
Lepas itu sempat window shopping tengok2 kasut..
Tapi bulan ni memang duit kering cepat daripada biasa.
Alahai~

Kami layan PAPADOM sambil kunyah popcorn yang sedap..
ehehe~
Habis cerita, jam dah menunjukkan kul 10..
Ceritanya memang best sangat..
Lagi-lagi bila Afdlin yang jadi watak utama..
Tak kering gusi dengan lawak2 spontan yang keluar dari mulutnya.
Kemunculan pelakon2 lain amat membantu..
Nor Khairiah, Liyana Jasmay, Farid Khamil, Que, Harun Salim Bachik, Vanida Imran, Scha dan pelakon India dan cina yang menjadi sahabat businessnya memang mantap.
Begitu juga sahabat baik kepada watak Liyana Jasmay dalam cerita ini.
Lama juga cerita PAPADOM tu..
Kalau kami tengok 6.30 tadi sudah tentu maghrib kami burn~
isk2..
Kami terus sahaja balik sebab dah lewat sangat.

Kesimpulannya memang sabtu yang 'full' la bagi saya.
Full of activities..

8 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics