Followers

Tuesday, October 6, 2009

Berkampung di JB~Part 2

Sampai dewan, kami berkenalan ngan semua ahli2 kelab lambaian.
Pastu ada meeting antara MT Kelab Lambaian Masyarakat (KLM) dengan MT alumni lambaian..

MT KLM = ahli kelab yang menjadi MT KLM sekarang yang masih student
MT alumni lambaian = Wakil bekas ahli KLM yang sudah grad dan dah bekerja

Lepas meeting, kami beramah mesra dengan AJK2 projek pertama yang kami sertai.
Projek pertama ni namanya Jamuan Hari Raya..

Kak Syila sedang snap picta tuh..
Kak Easy sedang dukung Ammar yang manja amat~


Gugusan hijau kepingan kad cabutan bertuah versi ketupat raya..

Sempat lagi adik2 nih berposing time wat keje..

Kusyuk balik wat keje~
kalau dok posing je nanti keje x siap..
Kak Ayu bertudung oren kat belakang nun sempat enterframe~

Yang ni pula MC projek punya discussion..
Dari kiri, MC lelaki, Abg Azwar, MC Pompuan, Aimi dan Abg Sport..

Daripada ratusan kepingan ketupat tadi, ni la number yang saya dapat.
Tapi tak bertuahpun..=(
Adik2 lambaian dengan Kak Ayu di tengah..
(minta maaf sangat2 sebab tak ingat nama2 ahli2 lambaian junior..ramai sgt..)

Selepas itu, kami bergerak ke Rumah Tamu UTM laks sebab nak ambil kunci rumah yang kami booked.
Sebab satu lagi ahli keluarga alumni yang dah berfamily baru sampai dari KL iaitu Kak Anur.
Rasa segan juga la kalau ramai2 nak sumbat ke teratak Keluarga amANI..
Setelah berurusan secara call (sebab office tutup hujung minggu), staff bertugaspun datang bagi urusan serah kunci dan bayaran sewa.
RM150 untuk apartment 2bilik semalam.
Kami terus bagi kunci pada Kak Anur.
Kami pulak kembali ke rumah Keluarga amANI tuk bersiap dan dalam masa yang sama packing barang sebab kamipun nak pindah juga ke Rumah Tamu.

Dalam pada sibuk mengejar masa nak balik ke rumah tu,
sempat lagi singgah Jusco dulu untuk beli buah nenas dan jambu batu..
Sempat juga saya dan Kak Syila cari brooch..
Kemudian, singgah ke kedai Bismi (kedai serbaneka berhampiran teratak amANI) untuk beli mangga muda..
Tujuannya nak sediakan rojak buah sebagai menu pencuci mulut tambahan malam jamuan.
Kuah Rojak Aji Kak Easy jual memang sedap..
Lepas tu, kami bergilir potong2 buah..
Saya sempat potong buah mangga sahaja.
Nenas dan jambu sudahpun selesai dek suami isteri terajin di dunia nih..
Then ,mereka bersiap..
Nak siapkan Ammar dan Aqil lagi..
Tung tang tung tang..
dah pukul 9.00mlm..

Kami gerak agak lewat..
Dah pukul 9.00++ kalau tak silap.
Sampai sahaja, ucapan terakhir daripada penasihat KLM, Abg Azwar seterusnya acara makan2..
Untuk pengetahuan semua, majlis sebenarnya dah mula sejak pukul 7.45 lagi.
So, kami datang hanya tuk makan je..
lalala~

Apa jadi seterusnya ek?
kena sambung part 3 kut sebab macam banyak lagi je yang nak si story kan..

7 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics