Followers

Wednesday, October 28, 2009

Nak perangkap musang berjanggut..

Tadi balik2 je atas sink ada semangkuk hempedal mentah..
(belum goreng lagi la tuh..)
Terus sahaja dapat agak yang ayah nak pasang perangkap untuk tangkap si musang yang tak tentu lagi berjanggut ke tidak tu..
Tahu tak bahawa..

Hempedal ialah bahagian organ ayam yang paling disukai oleh musang..

Lepas itu, ayah terus memasukkan hempedal2 tersebut dalam perangkap dengan harapan yang menggunung tinggi..

Mana tak berharap..
Ayam2 kami banyak yang terkorban dek kerana kerakusan si musang itu..
Esok kalau dapat nak tengok la macam mana rupa bentuk musang itu secara 'real'..
Excited dah rasanya..
Kalau dapat tangkap, saya akan share picta haiwan itu dalam blog nih..
Dan dah tentu kami akan panggil perhilitan tuk uruskan dia yang tak diundang nih..

Lepas ini aman sikit kawasan rumah saya..
dan yang paling penting, barulah berkembang biak ayam2 saya..
ayam kampung sedap wooo~
free je..
tangkap, sembelih, bersihkan, goreng, makan..
sedap..lagi2 ayam kampung dara..
perrghhh~

10 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics