Followers

Friday, September 25, 2009

4 Hari di Kelantan...part 1

4 hari dah saya senyap..
Blog nih pun dah mula bersawang..
Terpaksa mengerah tenaga membersihkan rumah sendiri sebelum boley melawat rumah kawan2..


Hari ni dah masuk raya ke 6..
Dah 6 hari menyambut kemenangan selepas sebulan berpuasa..
Bermula raya ke 2, kami sekeluarga mula bertolak dari rumah..
Ni picta masa nak mula bertolak..
yang pakai baju kaler kuning, merah ngan pink tu tak join..
sekadar menghantar kami jer..




Kedai2 memang banyak yang masih tutup..
Sampailah kami kat area Merapoh baru ada kedai melayu yang buka.
Perutpun sudah lapar.
Kami singgah di situ..
Kami jumpa Rina dan Rini..
Rini tu bekas pelajar AF7..
Tapi tak la excitedpun..Tengok dari jauh je..
Diorang sekeluargapun berhenti makan kat situ gak..

Lepas tu kami bertolak semula..
jalan sesak tak hengat..
tak caye..
tengok le picta nih..


Ni dah nak masuk simpang ke Kuala Krai..


perjalanan masih panjang lagi nih..



Masa dah dekat2 sampai tu kami lalu ikut Bukit Bakar..
Sempat kami singgah minum kat sana..
Ada 2 ekor kucing yang comel..



Dari situ terus tembus ke Pasir Puteh tanpa perlu melalui bandar Machang..
Dalam kul 8 kami sampai kampung kami..
Melepak berborak tak hengat punya.
Kul 12 kami masuk tidur..

k sambungan dalam part 2 laks yer..

2 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics