Followers

Wednesday, February 2, 2011

Anak buah dah besar : Aliya Batrisya dah 4.2 kg

Salam korang!

Baru faham betapa seronoknya bila ada baby tecik di rumah. Ahaha. Dah sebulan lebih usia baby my sis, Aliya Batrisya dan 31/Jan/2011 jadi hari terakhir Aliya bermastautin di rumah kami. Sebab mak pak dia dah nak bawa dia lari balik rumah dorang. Walaupun tak berapa jauhpun jarak rumah mak pak dia dengan rumah kami tapi still terasa bila dorang pindah. Uhuhu~

Semalam genap 38 hari usia Aliya Batrisya dan first check up dia di klinik. So, yeah dia memang sihat walafiat sahaja dan beratpun dah bertambah lebih sekilo. Masa lahir berat dia 3.17kg dan semalam dah menjadi 4.20kg. Normal kah dengan ketinggian dia 55cm? Tapi mengikut pengamatan kami, badan dia ikut belah papa dialah sebab kaki dia 'panjang'. Mak saya cakap kaki kitorang semua masa kecil kemetot dan tak sepanjang kaki Aliya.haha~

Inilah gambar terakhir dia dalam dakapan saya. Kurang asam jawa betul my sis upload gambar ini di FB without blur kan saya yang agak seksa mendokong Aliya itu. hehe~

Maaf terpaksa blur kan bahagian yang boleh mengganggu mata. ekeke~
Oh comelnya Aliya Batrisya ini. Walaupun berat Mak Uda sanggup dokong. Sebab geram sangat.
Hari-hari balik kerja terus nak tengok Aliya.

1 comment:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics