Followers

Friday, July 8, 2011

Kesan BERSIH 2.0 pada kami

Salam korang!

Luahan hati salah seorang mangsa BERSIH 2.0

Serius cakap khabar angin yang mengatakan roadblock atau road closure (tak tahu mana satu betul) akan berleluasa bermula seawal malam ini amatlah menyesakkan pemikiran saya. Roadblock bermula daripada Putrajaya membawa ke Shah Alam dan KL. Mana tak hangin sebab tarikh yang sama majlis bertandang saya di tempat suami. Kami akan datang daripada Puchong mengarah ke Kepong.

Sekarang ini pula ada sedikit kekalutan sebab menurut satu sumber mereka nak melakukan rally di Stadium Merdeka tetapi Agong pula menitahkan mereka untuk melakukannya di Stadium Shah Alam. Makna katanyalah kan kedua-dua area ini akan ada possibility yang amat besar untuk dikawal polis. Dapat email kata LDP dan Federal Highway tutup. Lepas itu kalau buat di Shah Alam stadium sudah tentulah NKVE pun akan dapat effect sama. So, ketiga-tiga laluan kami untuk ke Kepong tercinta aka nada masalah.

Demm ah! Sudahlah wedding planner kami punya tempat memang betul-betul dekat dengan Stadium Shah Alam. Lagilah buat kami gundah. Mana tahu kalau ada masalah pula untuk dia datang ke Puchong untuk urusan baju dan mekap pada hari itu. Well, macam-macam dalam fikiran saya sekarang. Tapi, apa yang saya harap dan berdoa segala urusan majlis bertandang kami berjalan dengan lancar dan dihadiri oleh semua rakan dan jiran tetangga. Risau juga disebabkan BERSIH 2.0 majlis kami esok tak ramai datang. Huhu~

p/s : pesanan buat jemputan supaya tidak sesekali memakai baju warna kuning. Kereta kaler kuning kalau boleh jangan drive. Eheh~

1 comment:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics