Followers

Tuesday, June 9, 2009

Happening Event at Glory Beach Resort PD..episod 3

K, saya nak sambung sikit pasal trip di PD..
Pagi yang indahpun menjelma.
Kami berempat bersama Kak Iez dah wat planning semalam nak serbu swimming pool pagi nih..
menurut signboard yang kami tilik semalam..

Operation hour : 7.30am to 7.30pm..

So, decide nak turun 7.30pm tuk membuat cubaan berani mati..
Nak terjun kolam jugak..
Kalau kena halau baru kami naik..
hehe~

Idea bernas berunsur nakal kitorang tu sekali lagi gagal tuk dilaksanakan..
Sampai2 jer kolam tuh, ada mamat oversea berkulit golap (rasa cam ban*la) sedang menyodok2 dasar kolam tuh..
Means kerja pembersihan maseh x abes..
Memula kitorang x putus asa..
Siap menepek kat tepi kolam sementara nak tunggu process treatment tamat..
Dah dekat kul 8 maseh x settle..

Kitorangpun buat2 berani bertanya kat staff tersebut..
" Agak2 bila nak abes nih?"

Die jawab lebih kurang begini..
" lama lagi..dalam 2 jam.."

Dengan muka terkujat wakil kami bersuara..
"kata 7.30am dah boleh masuk..tipu la"

Yang buat kami bengang bila dia jawab..
" kalau you all pakai swimsuit dah lama boleh terjun.."

Mamat ban*la tu nak main2 kan kitorang agaknya.
Kamipun amek keputusan pergi jalan2 kat pantai..
Bila dah sampai pantai..
Hati ni melonjak2 nak main air garam..
Kali nih memang tak bagi chances..Siap buat aktiviti lumba berenang lagi..
haha~
basah kuyup la kami berempat.
Pic kami berendam di pagi hari tuh ada dalam blog aemi..
thanks aemi coz upload pictures yang cantek2..

Dalam pukul 8.15am. k
itorangpun balik bilik..
Punyalah lapar sampai dekat separuh cake yang ummu bawa kami makan (actually aku dan aemi je makan..)
Sementara tunggu turn tuk mandi..
Kitorang lepak sembang2 kat balcony..
Sebab kami berdua masih basah.
Ummu tak berendam air garam manakala kak ikin orang first masuk toilet..

Thanks ummu..sedap jugak kek yang dia beli di La Boheme, Tmn U..
Kami siap pass separuh lagi kek tu pada jiran sebelah..
Actually jiran sebelah bilik kami ialah family..
ada 4 family semuanya..
Mereka ada balas dengan sponge cake..

After dah siap..
Sarapan nasi lemak with air teh (air buat sendiri jer)Ada juga kuih karipap..
Then, kami kena pergi ke Auditorium Room.
Actually, Abg Sport ada datang ke bilik kami sebab nak tunjuk kat mana kedudukan bilik tersebut..
Tapi, disebabkan kami masih belum siap maka terpaksalah kami pergi sendiri dengan sedikit panduan map yang ditinggalkan oleh Abg Sport.
Bak kata Aemi masa malam BBQ, guna jari jer pun boleh..
Abg Sport tunjuk je kat area mana Auditorium Room..
hehe~

Kamipun bergerak ke sana sebaek sahaja semua siap.
Sebenarnya di Auditorium Room tu la sejarah bakal tercipta.
AGM Alumnai Lambaian Masyarakat akan berlangsung..
Untuk cerita detail pasal perjalanan AGM tersebut saya akan update dalam Episode 4..
Tunggu yer..
Tibe2 tersibuk pulak kat office nih..

8 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics