Followers

Monday, June 8, 2009

Happening Event at Glory Beach Resort PD..episod 2

Rasa kat previous post Episod 1 ada kesilapan nama iaitu nama pembuat kek batik yang sedap..
Sebab x sure ejaan..
Sebenarnya Kak Easy bukan Kak Izi..
huhu..
Sorry yerk abang adam..

Berbalik kepada agenda seterusnya iaitu solat jemaah diikuti bacaan yassin..
Sebenarnya warga bilik saya semua lambat join..
Sepatutnya kami naek kul 8 camtu..
tapi..
err..
kami sedar bila sampai bilik jam dah kul 7.50..
Pastu dengan toilet yang hanyasatu sahaja untuk dikongsi 4 orang..
Ditambah pula dengan semuanya basah dek air garam..
maka keputusan di ambil tuk solat di bilik sahaja..
Kami berfikiran solat hajat akan dilakukan selepas bacaan yassin..
Sebab tu semuanya bertelekung ke bilik operasi..
tapi apakan daya..
kami hanya mampu meneka..
tapi hanya Allah yang menentukan..
Rupenya solat hajat telahpun selesai..
Kami sampaipun dah sekerat daripada seluruh surah yassin..
huhu~

After acara mendapatkan restu dan keberkatan dari Illahi, kami dikehendaki turun tuk Malam BBQ @Lambaian..
Kamipun bersiap n then terus menurunkan diri ke bawah..
Majlis nampak simple sebab kami x perlu mengerah tenaga menyediakan bara api dan juga membakar bahan2 makanan..
Semuanya telah terhidang bagaikan berada di hotel gayanya..
Tapi buffet la..
X der terhidang kat meja kan..
Kami tengok makanan dan membandingkan dengan bilangan dan kapasiti setiap perut kami semua..
Banyak sangat makanannya..
Boleh la senaraikan beberapa menu bagi menjeleskan kawan2 yang tidak join..
di samping mengimbau kemeriahan makanan2 tersebut kepada kawan2 yang join..
Daging lembu, daging kambing, ayam, pari, kentang dan sosej yang dibakar@panggang, salad bersama thousand island sauce..coleslow, kek coklat, buah2an, kuih castard, biskut yang ada honey star, puding2..
Rasanya Aemi ada snap pic..
jika ada sila war2kan yer..
hehe..
rasanya ada beberapa lagi yang terlupa nak senaraikan..
hmmm..

Anak2 ahli alumni sangat ligat dan berani di samping berbakat besar..
siap amek mic nak menyanyi jer..
lagu gagap stacy la..
lagu ketahuan la..
dan macam2 lagi lagu yang x dapat diteka melodinyer..
bayangkan budak2 yang baru 2,3 tahun..
lagi2 amar dan akil..
anak2 Abang Adam dan Kak Easy..
Belum masuk Nanu dan anak Kak Kiah..
Acara kemuncak pada malam tuh ialah persembahan oleh mereka yang kalah dalam sukaneka di sebelah petang..
hehe~
Saya tak pasti akan nama permainan..
tapi mereka yang terpilih kena jadi panel pakar yang ditemuramah oleh semua tetamu...
Selain daripada Kak Ikin dengan Abg Jup, Aemi pun kena join juga setelah dipilih oleh wakil juara iaitu Abang Adam..
Panel pakar tidak tahu apa kepakaran mereka tapi terpaksa jawab soklan2 dari tetamu2 yang telah tahu apa kepakaran mereka..
Memang lawak la jawapan2 yang dikemukan panel pakar ..
x percaya juga..?
kalau x percaya cuba sendiri...

Selepas habis bergelak ketawa, tibalah masa yang dinanti-nanti..
aktiviti bebas sehinggalah jam 9 pagi keesokannya sepertimana yang diumumkan semasa majlis BBQ hampir tamat..
Saya, Ummu, Aemi, Kak Ikin dan Kak Iez ambil keputusan nak pi ushar swimming pool..
Sampai2 jer ada 2 benda yang buat kitorang kecewa..
Satu sebab kat tepi kolam tuh ada notis ' Chemical Treatment bla bla bla..' ...
Lupa ayat sebenar..
Yang pastinya kolam tuh sedang dirawat..
Sebab kedua ialah track suit and tshirt long sleeves not allowed..please wear swimsuit..
Boleh dapatkan di kedai swimsuit mereka..
bukan free tau..kena beli..huhu..
Sebab KEDUA nih membuat kitorang terimbau kenangan di DESARU..
Sebabnya di DESARU pakaiannya bebas..
Sebebas burung yang berterbangan di langit biru..huhu~
Kat PD nih pulak..
aduhai..
Untuk mengubat kekecewaan..
kami beralih ke facility lain..
Teruja jugak bila tengok ada facility sauna kat hotel..
Tapi cari-cari x jumpa la..
Ditambah pulak dengan ramainya umat manusia di hotel tuh..
Menipiskan peluang kami tuk melunaskan keterujaan tersebut..
hmmm..
At last, balik bilik jer..
Layan cerekarama TV3..
Sampai jam dah kul 12 baru kami masuk tidur..

Punyalah selesa tidur sampai sedarpun bila alarm Aemi berbunyi..
Itupun rasa cam nak pi tutup jer alarm tuh..
Ye la baru 6.15 kan..
awal lagi tuh..
isk2..syaitan x pernah lari dari menghasut manusia lagi2 ketika subuh..
insaf2..

k..
rasa cam dah panjang nih..
kita sambung di next episode..

3 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics