Followers

Tuesday, June 23, 2009

Apekah punya soalan daa?

Tadi ada staff tanya semua staff lain dalam department kami..
soklan cepu emas..
cepu gangsa..
dan..
adakalanya jawapan yang diterima boley buat die rasa nak cepuk orang saja..
haha~

soklan die mudah jer..
' kamu dah ada anak?'

Die tanya semua orang la kan sebab tak tau mana yang dah kawen/belum kawen..
Mana yang dah ada anak/ belum ada anak..

yang buat die mau cepuk tuh ialah jawapan2 sebegini..

'ada, anak tekak..'
'i got twin..anak mata..'

pastu ada gak yang jawab..
' on da way' (sebab bini dorang still tgh pregnant..)


tapi ada gak jawapan yang x boleh belah punyer dari salah sorang boss kami..

'tak de..nak buat pun saya tak tahu macam mana?'


Kami gelak besar dengar jawapan tuh..
kasihan boss kami (grup lain la) yang umur dah 30an tapi still single..
Girlfren pun tiada..(x tau la skang camne?)
Anak2 buah die semua dah/akan berkahwin dalam masa terdekat nih..

Lupa nak bagitau..
Soklan cepu yang boleh buat staff tu rasa nak cepuk orang tuh ialah survey..
Dia fokus kat staff yang ada anak yang sudah bersekolah..
(So far, kebanyakan ahli department kami anak2 maseh belum masuk sekolah..
tadika ade la..)
Survey tu dibuat sebab ada beberapa sekolah sekitar PJ/KL yang tutup sebab ada kes H1N1.
Kalau ada staff yang anak mereka bersekolah di sekolah yang kena kuarantin tuh..
maka..
kena amek cuti seminggu..
huhu~

x mau la..
kena kuarantin jugak kan..?
Mesti busan duduk umah saja seminggu...





'

3 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics