Followers

Tuesday, June 30, 2009

Rentetan Bahana Transformers

Dalam post sebelum nih..(kat bawah ni jer..)
saya ada mentioned pasal adik yang menjadi mangsa keadaan..
Masa balik dari cinema, saya berkira-kira nak beli sesuatu untuk pujuk hati dia..
Bahaya kalau tak pujuk..
Ibarat 'burung patah sayap' la kalau dia merajuk tak nak fetch saya dari office lagi..
Adeh..

So, saya berkeputusan untuk membeli satu set makanan segera from Fast Food terkemuka di Malaysia..
Ahhaaa...cuba teka la kalau tahu.

Balik tu memang berharap la adik ada.
Paling kuatpun dia kat bilik..sudah tidur.
Tapi, jangkaan saya meleset la.
Kelibat beliau tidak kelihatan.
Saya letak set makanan tu di dapur.

Ermm..jam sudah pukul 12.30..
Tapi adik tidak pulang lagi.
Risau juga tinggalkan set makanan tu atas meja di dapur.
Kalau tak Cik Ti, Cik Li atau Cik Ci..
Berkemungkinan orang lain bangun makan..(ramai la ahli rumah yang suka bgn makan tgh malam..)
So, sayapun pindahkan makanan tu ke biliknya.

Esok paginya bila bangun, saya tengok makanan tuh dia sumbat dalam peti sejuk.
Cett..ingatkan die dah makan..

Sayapu pergi kerja dengan ayah tanpa sempat nak borak2 dengan adik kesayangan..
huhu~
Memang tak jumpa dia langsung sampai la petang tadi time dia jemput balik kerja..
Kakak yang mengalami sedikit 'hilang ingatan' ni pun minta la maaf.
Tanya juga pasal set makanan tu.
Dia kata dia dah makan..
Alhamdulillah..
rasa2 macam berkesan je 'teknik tersebut' sebab adikku langsung tak marah apatah lagi mengungkit pasal kejadian semalam..
Yippie!!
hehe~

k, geng..
saya udah ngantuk mahu masuk tidur..
(aiseh.. macam sedang ber YM lak..)
Nite all..

26 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics