Followers

Friday, April 29, 2011

Kelebihan Hari Jumaat : Benda Best!

Salam korang!

Seronok beb. Hari ini 29/Apr/2011. Ada beberapa benda best yang berkenaan dengan tarikh ini.

http://2.bp.blogspot.com/_vfJI_5xpRIk/S76gqtjz35I/AAAAAAAACPU/mghdp16JbOE/s1600/jumaat1hq4.jpg

Penerangan gambar : Antara benda best Hari Jumaat yang tak perlulah nak dipanjang lebarkan penjelasan. Semuapun dah besar panjang kan. haha..cakap sahajalah malas. Kan sonang Afzan oiii!

Kali ini malaslah nak cerita kelebihan umum Hari Jumaat. Kalau terlebih rajin nanti saya cerita ok. Topik sekarang ini adalah benda best khusus untuk saya dan mungkin juga bersangkut paut dengan korang juga. Kalau korang te'rasa' lah. Siapa makan cili, dialah yang rasa kepedasannya kan? Eh..eh, ada kena mengena ke pepatah ini dengan ini wayang? Hentam sahajalah labu.

Benda best 1 : Hari ini Hari Jumaat.

Siapa yang bekerja 5 hari seminggu sahaja yang faham betapa BEST nya hari jumaat. Mood untuk datang kerja memang TIP TOP. Segar sahaja mata dan cargas sahaja anggota lain bila memikir aktiviti apa nak buat esokannya. So, pressure lah macam manapun kalau hari jumaat memang kurang sikitlah rasa tension. Sebab, penat akan berbayar dengan cuti 2 hari. Eh, tak-tak..kali ini lagi BEST sebab cuti 3 hari!

Benda best 2 : Dapat gaji baru!

Gaji baru tu means gaji yang dah revised hasil increment tahunan. Alhamdulillah, ada juga increment tahun ini. So, semangat sikitlah kan bila tengok ada perubahan pada slip gaji walaupun tak banyak manapun bezanya. Tapi yang penting sekali memang best bila dapat gaji hari Jumaat. Sebab esokannya sudah boleh shopping! heh.

Er..2 sahaja ke yang best?

Setakat ini 2 sahajalah. Lagipun Jumaat baru bermula beb. Baru pukul 8 pagi. So, have a nice day to you all!

Kalau ada lagi yang best-best saya tambah ok. Bai!

7 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics