Followers

Wednesday, April 13, 2011

Ajal memang tak mengenal masa dan usia!

Salam korang!

Kelmarin ku tertarik nak tulis benda ini lepas dengar daripada Tafsir Al-Quran IKIM.fm
Jom saya share dekat sini.
Kalau ajal kita sudah sampai, dalam keadaan sihat dan duduk di rumahpun akan mati. Tp biarlah kita mati semasa sdg mbuat kebaikan supaya akhirat nanti kita dibangkitkan dlm kebaikan. Jgn mati smasa buat maksiat.

Betul kan?

Ajal memang tak mengenal masa dan usia tapi itulah orang selalu kata hidup hanya sekali, so kita enjoy. Tapi dalam masa yang sama matipun hanya sekali juga bukan berkali-kali. So, kita mesti berharap kita mati dalam keadaan yang beriman dan bukan dalam keadaan bermaksiat. Maksiat pula bukan kecil skopnya tapi besar. Kadnag-kadang benda simple pun dah jadi satu maksiat. Contohnya, dengan meninggikan suara dengan orang lain, mengumpat, fitnah, ikut kepala sendiri tanpa memikirkan perasaan orang lain dan sebagainya. So, berdoalah kita dijauhi daripada maksiat.

p/s : Ya Allah,aku amat bdoa bsungguh-sungguh supaya dijauhkan drpd maksiat pabila tiba masa ajalku.Amin..

2 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics