Followers

Thursday, January 27, 2011

Pengalaman ngeri : Dibuli di jalanraya!

Salam korang.
Ok, semalam balik dari kerja saya ada shout pasal ini. Geram sangat bila fikir balik. Sebab yang tukang buli itupun drive kereta Kancil sahajapun tapi berlagak macam bawa Ferrari. huh!
geram sangat terus shout kat FB!

Alkisahnya semalam macam biasa saya drive nak balik kerja. Lepas trafik light saya masuk simpang kanan, then kiri. Masa inilah saya perasan ada Kancil Silver belakang saya. Tapi masa itu saya rasa tak ada apa yang pelik. Sehinggalah tiba di hujung simpang 3 yang agak sibuk. Saya nak ke simpang kiri. Tapi punyalah banyak kereta yang lalu dari simpang kanan. Dengan motor, kereta yang tak reti bagi signal awal-awal. Tiba-tiba kereta kancil yang masih dibelakang saya bunyikan hon banyak kali. Ini jenis tak sabar punya orang. Dan jenis tak berapa sayang kereta. Agakya ada 10 kot kereta kancil dia di rumah itu. Tak menyempat-nyempat nak keluar simpang.Saya biarkan sahajalah. Alaa..bukan matipun kena hon kan.

http://i1.lelong.com.my/Malaysia/-0808-05-COMMANDOSS@11.jpg
Kancil oh kancil!

So bila saya rasa jalan dah clear, saya pun keluar simpang. Dan dia ikut follow di belakang saya untuk masuk simpang kanan pula. Insiden ngeri tak berapa ngeri berlaku selepas itu (di lorong itu telah ditakdirkan hanya ada kereta saya dan kancil itu sahaja sampai hujung simpang). Mula-mula dia cucuk-cucuk kereta saya. Lepas itu dia cuba nak memotong. Bila dah dapat memotong dia slowkan kenderaan dia dan saja nak brek brek mengejut.

BODOH punya a**k tua! Dahlah jenis tak sabar, bodoh sombong, berlagak tak bertempat lepas itu sengaja nak buli saya yang masih lagi berstatus P di cermin kereta depan belakang. Fine, saya tak secekap dia untuk keluar simpang dengan pantas lagi bergaya tapi apa salah saya untuk dia buat saya macam gitu!Saya tak bawa kereta secara merbahaya, saya tak melanggar peraturan jalanraya.

Rasa rugi pula sebab tak ambil nombor plat kereta kancil tersebut. Kalau jadi lagi memang saya terus adukan kepada POLIS. Geram bila ingat-ingat balik. First time tu kena buli di jalanraya. Korang pernah kena buli tak? Cerita la sikit kat saya ini?

1 comment:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics