Followers

Tuesday, September 6, 2011

Raya 2011 - Introduction

Salam korang!

Fuh..berhabuk dah blog pinky ini. Lama tak menjenguk jadi rindu pula. Maklumlah kali terakhir saya update blog ini ialah sebelum raya. Hari ini sudahpun masuk Syawal ke 8. Puasa Sunat 6 belum mula lagi ni. Bilalah nak ada ‘semangat’ untuk mula ni. Suami macam dah surrender sahaja. Tak ada geng untuk sahur dan berbukalah nampaknya. Rasanya macam nak mulakan next week. Tapi tengoklah kot-kot esok lusa ready pula. Lambat nanti tak sempat pula. Huhu~

Tahun ini tahun pertama beraya bersama suami. So, memang berbeza sangat suasananya. Kalau dulu saya hanya memikirkan persiapan diri sendiri tetapi tahun ini kena fikir bersama-sama suami. Nak pakai baju raya bertemakan warna apa. Tapi dek kerana tahun ini agak busy, tak sempat pula untuk mencari pakaian raya. Ada juga beberapa kali pergi shopping raya tapi tak jumpa pula baju yang berkenan di hati. Kalau adapun saiz yang diinginkan sudahpun sold out. Jadi tahun pertama beraya dengan baju tahun lepas. Suami pula pakai baju nikah. Heh~

Tahun ini beraya di kampung saya dahulu. Kampungpun bukan jauh sangat. Tak sampai sejampun perjalanan daripada rumah kami. Kampung Baru Seri Puchong. Saya kerja sehingga sabtu. Jadi, kami berdua pulang ke Puchong selepas berbuka puasa sabtu malam. Kami di sana sehingga raya kedua. Malam itu kami terus gerak ke Kedah pula untuk menyambung semangat raya di kampung suami pula. Then, bertolak balik semula ke KL lewat petang jumaat. Sabtu dan Ahad lebih kepada kunjung mengunjung ke rumah sanak saudara yang berada di sekitar KL- Selangor. Nak cerita satu persatu memang panjang tapi dek kerana gigih juga untuk merakam semula apa yang berlaku sepanjang meyambut raya kali ini, saya gagahkan juga untuk menaip. So, lepas ini entry pasal raya akan ada beberapa part. Penting kot sebagai kenangan.

So, stop dululah untuk part introduction. Sok sok saya buat part 1 pula ye.
K bai!

10 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics