Followers

Friday, July 12, 2013

Baby Emir Ikhwan # Perangai 1

Salam korang..

Lama tak update pasal anak terunaku yang dah pun masuk 14 bulan 1 ramadhan lepas.  Sekejap saja rasanya masa berlalu. Makin lama makin panjang akal dia.
Ni antara perangai-perangai dia yang buat kami sekeluarga ceria.

Sejak masuk 11 bulan, dia tak  mahu pakai kasut. Last2 masa masuk 13 bulan beli kasut yang ada bunyi bila pijak tu kat pasar malam. Barulah dia nak pakai. Heh heh.
Tak mahu pijak pantai masa first time pergi . Geli dengan pasir kot. Menangis meraung la mula2 letak atas pasir. Lwma2 baru dia suka bermain dengan pasir tu. Tapi bila masuk dlm air laut di pantai tu mulalah menangis. Sqmpai ke sudah tak berhenti menangis. Huhu.

Tidur mengeruh.

Tidur malam lama. Kalau lambat sikit tidur, esok paginya memang susah nak bangun. Kejut sekali dua tak jalan. Buka lampu bilik, pasang cerita upin ipin kuat2 pun tak jalan..

Gilakan upin ipin dan om nom nom
Gemar selongkar barang. Explore semua tempat. Tapi part2 upin ipin kena marah dengan kak ros n abg saleh dia menangis.

Gemar bermain di tangga. Sangat berhati.-hati bila turun tangga. Pandai betul dia.

Pandai tarik daun pintu ke dalam lagi2 bila tak rapat. Biasanya baby hanya reti tolak daun pintu je kan.

Suka sepit baju kat ampaian. Kalau ampaian rendah, dia akan cuba tarik sepit sampai tercabut. Lepastu dia telek.- telek, tahu- tahu bila tengok balik dah terbarai penyepit tu dikerjakannya.

Suka makan.  Langsung tak memilih makanan.  Part ni memang bersyukur sangat.

Suka bermain di balkoni belakang rumah. Sebab di situlah tempwt dia boleh bermain air dan bermain penyepit di ampaian.

Suka main air tapi .tak suka berendam dalam air. Ni pun perangai pelik dia yang tak boleh ubah sejak kecik.

Tidur atas comforter bukan dalam comforter dan tak suka selimut. Setiap kali bangun untuk menyusu mesti ditolaknya selimut ke tepi. Haih...

Suka benda bulat2 dan yang boleh pusing2 macam bola tayar stereng dll. Kalau bagi dia berjalan dekat dengan kereta, laju sahaja dia jalan nak pegang tayar dengan harapan dapatlah try pusing2kan tapi tak boleh. Dah la tayar tu kotor.

Ok. Setakat ini dulu updates saya. Ok bai.

No comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics