Followers

Tuesday, May 5, 2015

Cuti Labour Day : Cerita balik Langgar 1

Salam semua. Minggu lepas saya dapat cuti sehari untuk balik kampung suami di kedah nun. Agenda utamanya nak melawat keluarga Allahyarhamah Maksu Hasnah. Perjalanan yang kalau ikut rancangan sepatutnya bertolak rabu malam menjadi khamis pagi lepas subuh. Bersaing dengan orang yang nak pergi kerja pula. Nasib baik arah kami melawan arus kesesakan.

Alhamdulillah perjalanan ke utara berjalan lancar. Aina sahaja yang tak berapa lancar dalam kereta. Nak dipangku sahaja sepanjang perjalanan. Singgah menapau breakfast di R&R. Beli donut telur di Dunkin Donut. Macam burger benjo tapi rotinya adalah roti donut. Sedap juga bila perut tengah lapar. Haha.. Layan air kopi o satu cup. Bolehlah tahan. Setakat ni tak boleh lawan kesedapan kopi di ikea food court. Sedap dan boleh refill lagi. Haha..nak tahu sedap macam mana cubalah sendiri.

Aina masih belum lancar. Mamanya ini suspek air cond sejuk sangat adalah puncanya. Babahnya dah menaikkan suhu air cond ketahap maksimum namun masih sejuk juga. Kalau tutup air cond berpeluh pula nanti. Akhirnya cara penyelesaian mudah macam zaman2 kita naik motokar dulu ataupun kaedah biasa kita buat bila air cond kereta buat hal. Sambil memandu turunkan cermin tingkap. Air cond off kan. Memang nyaman sungguh rasanya lagi-lagi bila merentasi kawasan yang berpokok serta berudara nyaman. Kaedah ni tak berapa sesuai dalam hutan bandar lagi2 ketika jalan sesak. Udara tak bersih. Hati orangpun tak berapa bersih juga iaitu perompak- perompak jalan raya. Berbalik kepasa cerita asal kita tadi, bila babah dia bagi angin luar masuk kereta barulah Aina berhenti menangis. Terus senyum tersengih nampak gigi 2 batang di bawah tu.

Ok la. Takat ini dulu cerita balik kampung. Nanti kita sambung lagi ye. Babai..

No comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics