Followers

Friday, November 8, 2013

Shaklee Set Menyusu Budget : Lebih Murah, Lebih Jimat

Salam korang..

Dulu, permulaan saya mengenal Shaklee ialah sebab nak maintain penghasilan susu semasa Ramadhan pertama selepas kelahiran Emir Ikhwan. Masa itu usia Emir Ikhwan 2 bulan setengah. Saya memang beli set menyusu budget sahaja iaitu ESP dan Alfalfa. Alhamdulillah sebab susu langsung tak merudum walaupun bersahur ala kadar gara-gara terbangun lewat. Masa tu bersahur dengan minuman oat dan juga kurma bersama segelas ESP dan Alfalfa.

Lepas habis Ramadhan, sayapun berhenti guna Shaklee sebab masa tu memang langsung tak ada masalah susu merudum sehinggalah masuk bulan ke 6 saya mula period (masa tu period dah stabil). Cycle dia memang tak best. Seawal seminggu sebelum period, susu akan menyusut sedikit demi sedikit sampailah kepada hari ke 3 atau 4 period (kira-kira 2 minggu jugalah bekalan berkurang). Sampai satu masa tu dapat 2 botol je. Padahal nak menghantar ke taska 5 botol hari-hari. Sayapun hubungi semula orang yang jadi tempat saya membeli shaklee dulu. Dia cadangkan saya ambil set menyusu budget ni ditambah dengan Ostematrix (akan membantu semasa dekat-dekat nak period/ masa period.Memang susu tetap berkurang tapi tak adalah macam dulu. Paling sikitpun 2 1/2 botol. Itupun tak termasuk yang di pam di rumah di awal pagi dan juga malam. Kira boleh kumpul stok 4 botol sehari masa nak dekat-dekat period tu. Saya cover yang kurang tu dengan mengepam lebih banyak semasa minggu-minggu tak period dan juga hujung minggu.

Alhamdulillah masih ada rezeki untuk menghantar 5 botol susu ke taska setiap hari sehingga kini. Lagi 4 harigenap anak mama berusia 1 tahun setengah. Tinggal 6 bulan sahaja lagi. InsyaAllah dengan izinNya jua.

Tapi tanpa usaha tak mungkin ianya datang bergolek kan?
Anda turut mengalami situasi macam saya?
Jangan risau sebab setiap masalah atau dugaan itu pasti ada jalannya.
Dulu saya pernah hampir putus asa. Siap dah beli siap-siap susu formula in case tak cukup stock.
Tapi, saya teringat akan janji Allah SWT kepada setiap hambaNya yang berusaha.
InsyaAllah. Jom usaha untuk yang terbaik untuk anak-anak kita.
Klik link bawah ni ye untuk tahu lebih lanjut pasal set Penyusuan budget Shaklee ini.
=)

Shaklee Set Menyusu Budget : Lebih Murah, Lebih Jimat

No comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics