Followers

Tuesday, December 17, 2013

Azam untuk Tahun 'Naik' 2014

Salam korang..
Kejap sahaja rasa tahun 2013 ni. Lagi 2 minggu sahaja 2014 akan sampai dengan izinNya. Tahun ini Alhamdulillah pelbagai cerita dan impian tercapai.

1.       Dapat ke Jepun masa bulan 5.
2.       Dapat bercuti di Langkawi masa bulan 4.
3.       Dapat kunci rumah baru masa bulan 4.
4.       Emir membesar dengan sihat dan sempurna. Bermula dengan dapat meniarap, merangkak, berdiri, bertatih dan seterusnya berjalan. Perkembangan fizikal dan mentalpun ok . Cuma belum bercakap sahaja. Doktor cakap biasalah budak lelaki memang lambat sikit bercakap berbanding perempuan.
5.       Kerja Alhamdulillah berjalan lancar dan dapat surat confirmation pada bulan 2 hari tu.
6.       Mula start business Shaklee pada bulan 10 dan in sha Allah akan teruskan semangat untuk Berjaya dalam business dan seterusnya mencapai impian 2014 untuk jadi WAHM (Working At Home Mother).

Memikirkan juga azam tahun 2014. Antara yang terlintas di kepala sekarang.

1.       Nak maju dalam business Shaklee.
2.       Nak capai matlamat jadi WAHM.
3.       Nak tambah umat Rasulullah SAW. In sha Allah.
4.       Nak mulakan tabiat suka menelefon/bertanya khabar family di kampong setiap hari.
5.       Nak pergi umrah bersama keluarga. Kalau boleh hujung tahun dan kalau keadaan kesihatan mengizinkan. Kot2 masa tu tengah sarat mengandung kea pa tak dapat juga nak naik flight kan.

Setakat ini itu sahajalah yang terlintas di kepala berkenaan azam tahun ini yang dah tercapai dan azam tahun depan. Alhamdulillah atas kurniaan rezeki yang Allah berikan selama hidup ini. Bersyukur sangat. Cuma melihat kepada trend kenaikan harga barang dan lain-lain ini, berdoa banyak-banyak agar Allah tunjukkan taufik dan hidayah kepada peminpin-pemimpin Negara yang mana tak pernah lari daripada kesilapan supaya mereka cepat tersedar dan kembali kepada Jalan Yang Lurus iaitu jalan yang di redhai Allah.Seterusnya mentadbir Malaysia dengan sebaik-baiknya.

Setiap yang berlaku pasti asbab-asbabnya dan setiap dari kita kenalah muhasabah diri sendiri. Rezeki itu datang daripada Allah jadi sentiasalah bermohon dan berharap rezeki dariNya. In sha Allah, kalau kita jaga hubungan kita dengan Allah, maka kita takkan rasa kesempitan. Malah kita akan rasa lapang dan setiap masalah pasti kita akan jumpa penyelesaiannya. Kiranya Allah akan mempermudahkan segala urusan kita.

Selamat melangkah ke tahun baru yang mungkin menjadi tahun mencabar untuk kita semua.

=)

No comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics