Followers

Friday, February 1, 2013

Cuti panjang

Salam korang..

Bila last saya update blog yea? Last jumaat  rupanya. Hmm..kan bercuti panjang lepas itu sempena Thaipusam. Balik sahaja ke rumah, Tok Nek Emir pun sampai. Seronok melayan Tok Nek. Tok Nek dah uzur tapi sebab geram pada Emir punya pasal, dia nak dukung juga si kecil yang semangat tu.

Esokannya memang kami lepak di rumah sahaja. Petang tu juga Ayah Uda ( adik suami) nak balik kampus di Johor. Malam tu juga minta kebenaran mak untuk balik ke Puchong. Minggu ini nak balik ke Puchong juga sebab Mama Lang Emir nak belanja sempena dapat bonus. Meanwhile suami dia dapat promotion. Wahh, alhamdulillah murah rezeki deme kan. Eh, dah tercerita pula plan minggu ini. Ok back to the story, dapatlah permission daripada mak untuk balik ke Puchong. Awal pagi sesudah subuh, saya terus gerak sebab pagi itu pagi sambutan Thaipusam di Batu Caves. Kalau lambat sedikit akan sesak jalan. huhu.

Balik tu terus pergi jemput Mama Lang dan anak buah saya Aliya di rumah mereka sebelum drop Aliya di rumah mak saya dan kami pergi Pasar Shah Alam untuk shopping. Yeay!. Macam-macam saya beli. Baju, seluar dan tudung. Siap beli mainan untuk Emir. Ada satu booth tu jual mainan RM1 satu. Murah tu.

Habis shopping terus balik rumah sebab Emirpun dah tak larat menahan panas. Cuaca pula agak terik hari tu. Balik terus lepak-lepak sahaja di rumah sampai malam. Plan nak keluar tapi tak jadi sebab masing-masing kepenatan. Paling penat ialah anakku Emir. Kasihan dia.

Esokannya mak ajak pergi minum di ABC. Saya sempat shopping barang sikit di OTK. Berkenan dengan produk Susu Kambing Cuppocino. Terus grab satu pack. RM17 lebih 15 sachet. Siap ada percuma satu cawan yang comel. Ok lah. Dalam pukul 12 macam tu kamipun balik Selayang. Bai!


5 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics