Itupun dapat yang last sebab dah petang sangatpun.
Malam itu, kami buat barbeque.
Tujuan utama nak bakar jagung.
Atuk ada beli jagung banyak2.
Lebih separuh telah direbus.
Tinggal beberapa biji sahaja yang tinggal untuk dibakar.
Ayampun kami ambil beberapa ketul untuk dibakar sama.
Bahan perap disediakan ala kadar oleh abang ipar yang terror bab2 berbarbeque ni.
Lihatlah gambar2 menarik sepanjang acara bakar membakar dan acara makan2.
Meriah ak meriah.
Jagung, marjerin dan sudu yang akan menghasilkan jagung bakar yang sedap dah pun sedia.






ambik..

Ayam tak sempat di snap sudah habis dimakan.
sedap sedap belaka semuanya.

Ni jagung kedua yang atuk makan malam itu.
haha~

Malam ni malam terakhir kami di kampung.
Esoknya sudah nak bertolak balik KL.
huhu~
Wahhh..sedapnya jagung bakar..Sok nak cari kat pasar malam..hehehe
ReplyDeletejagung bakar... best3x...
ReplyDeletedah lame tak buat ngan member2...
smua tue tinggal kenangan je kot.. huhuhu... ;)
bukan ko rindu org kat KL ker
ReplyDeletewah
ReplyDeletebestnye dapat makan besar cenggini
dah lama tak buatt
semua busy....
jeles dowh..erk sedap ke jangung bakar? adoi
ReplyDeletenadya..
ReplyDeletejagung bakar fresh dari ladang..
manis2..
sedapp2.
Aidy..
ReplyDeleteuik, kenangan zaman bile tuh?
macam lama sgt dah.
kapten aka ah fatt..
ReplyDeleterindu..
orang kat KL senang nak jumpa.
kat pantai timur jauh susah jumpa.
lain bro lain.
zara..
ReplyDeletehuhu.
tu la pasal.
kena tunggu masa2 camtu baru dapat makan besor.
kalau idak susah.
neon..
ReplyDeletehaha..
kalau jagung tu baru petik terus bakar taruk maejerin byk2 memang sedap sgt2..
nyum2..